woensdag 18 mei 2016

Bier gooien

Het Vaderlandse uitgaansleven wordt tegenwoordig opgeschrikt door incidenten. Naast de standaard vechtpartijtjes over wie het laatste kroketje eerder zag liggen in de rekken bij de FEBO, of wie er langer in de rij stond bij de pisbakken, worden de Hollandse polder sterren bekogeld met bier. Artiesten als Lil’ Kleine, Ronnie Flex & Dave Roelvink (Ja, die Dave uit dat bubbelbad) zijn pislink wanneer er vanuit het publiek een beker met gerst en hop naar hun hoofd wordt geslingerd.

En dat is natuurlijk wel begrijpelijk, we zouden het allemaal bijzonder vervelend vinden wanneer er op maandagochtend om 11:00 een opgeschoten puber het kantoor op komt lopen om een plens bier in je gezicht te smijten. Dus, tot zover snap ik het probleem. Alleen, ze hebben het ooit zelf opgeroepen om te doen. Dat is niet bijster slim. Daarnaast wordt er ook nog eens heel veel aandacht aan besteed op social media door de heren zelf.  
Want, wat krijg je dan, mannen van rond de achttien lentes jong gaan elkaar opdraaien wie er een beker bier richting het podium durft te werpen. Zo gaat dat, ik ben zelf ook ooit achttien geweest. Elk kereltje van die leeftijd is leuk en schattig, maar zet ze in een groep met twintig gelijkgestemden en ze veranderen in binkies die hun haantjes gedragen willen tonen. Wat er dan dus gaat gebeuren > hoe vaker er van tevoren wordt gewaarschuwd om géén bier te gooien, hoe groter de kans is dat er juist wél met bier wordt gegooid.

Bier gooien is niet leuk. Nooit. Ooit in het leven geroepen om een videoclip van Normaal op te vrolijken, sindsdien is het een trend om bij optredens met bier te gooien. Bier is het vloeibare goudgele kaviaar voor de noeste arbeider, dat zult gij niet verspillen. Daarnaast is het ook nog zonde van je zuurverdiende centen. Een biertje doet in een gemiddelde discotheek of op een festival al snel twee euro en een beetje, dat bonjour je dus gewoon weg. Een stukje kapitaalvernietiging waarvoor ze zich zelfs bij Fc Twente nog zouden schamen. Veel mensen denken ook dat er bij het Zwarte Cross starterspakket, naast klompen en een shirtje van Jovink, de bedoeling is dat je bier gooit. Want > dat hoort. Dat hoort niet, eerlijk waar niet. Dat shirtje van Jovink trouwens wel.

En ik snap het best wel, dat je soms een beker bier naar een lulhannes op het podium wil gooien. Sommige artiesten vragen er ook om, maar doe het niet. Als je een optreden heel slecht vindt, drink dan het biertje wat je normaal zou gooien gewoon op en bestel razendsnel een nieuwe. Zo krijg je uiteindelijk niks meer van het optreden mee, iedereen gelukkig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten