zaterdag 27 augustus 2016

Pep Guardiola zorgt voor een keeperswissel bij Sportclub Genemuiden

De keeperscarrousel draait op volle toeren. Het begon allemaal in Manchester, waar sinds deze zomer de nu al legendarische trainer Pep Guardiola met de scepter zwaait. De Spanjaard is bepaald geen fan van de huidige doelmannen van Manchester City. Iets wat Wim Kieft onbegrijpelijk vindt, hij noemde Joe Hart onlangs nog een uitstekende doelman. Ach, die Wim, hij komt op voor de zwakkeren in deze samenleving. Wim is ook de enige die nog een kerstkaartje naar Chef de Mission, Maurits Hendriks gaat sturen.

Joe Hart heeft zijn plekje ondertussen al moeten afstaan aan de reserve keeper van vorig seizoen: de Argentijn Willy Cabbalero. En nog is Guardiola niet tevreden, er moet een andere keeper komen. En wel in de vorm van Claudio Bravo, de huidige sluitpost van Fc Barcelona. Voor de volgers van het transfernieuws, deze weten net als ik dat de deal zo goed als rond is. Fc Barcelona is ondertussen aan het hengelen naar de diensten van Jasper Cillessen, op het moment van schrijven is het nog niet officieel, maar de verwachting is dat wanneer u dit leest, Jasper Cillessen ná Ruud Hesp de tweede Nederlandse doelman in de geschiedenis van Fc Barcelona is geworden.

En zo kan Ajax halverwege augustus dus nog even op zoek gaan naar een nieuwe keeper. Tim Krul wordt genoemd, maar ook de naam van Vitesse sluitpost Eloy Room zoemt hardnekkig rondom de ArenA rond. Mocht het Room worden, dan zou Robbin Ruiter van Fc Utrecht naar Vitesse niet onlogisch zijn, haalt Fc Utrecht op haar beurt Chiel Kramer van Almere City naar de Domstad en moet dus Almere City voor het sluiten van de markt nog op zoek naar een betrouwbare doelman. En bij wie komen ze dan uit? Juist, Albert Flier, al jaren een van de beste keepers uit het amateurvoetbal. Het kan dus zo maar zijn dat Pep Guardiola er verantwoordelijk voor is dat Sportclub Genemuiden voor het eerst sinds jaren weer een nieuw vast gezicht onder de lat krijgt.

Over vaste gezichten gesproken, Martijn Jansen speelde vorige week tegen ACV zijn 350ste wedstrijd in het eerste elftal. Een duizelingwekkend aantal voor een van de grootste voetballers die Genemuiden ooit heeft voortgebracht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten