woensdag 27 januari 2016

Lopende zaken bij Ajax

Vak410, van harte gefeliciteerd met jullie vijftiende verjaardag. Ook namens 85% van alle Nederlandse voetbalsupporters die dankzij jullie dezelfde riedeltjes opdreunen bij hun lokale voetbalclub, alleen zijn in de meeste gevallen enkele woorden aangepast om er zodoende een origineel liedje van te maken. Eerlijk gezegd doen we het bij de roemruchte zaterdaghoofdklasser Sc Genemuiden zelf ook, waardoor er al jarenlang een verbasterde versie van ‘Dale Cavese’ te horen is op ons knusse sportpark. Waarvoor nog steeds onze - ook namens de buurtbewoners - hartelijke dank.

Ik zou het mooi vinden wanneer er vanaf vak410 nog een song wordt gewijd aan Sanogo. Hij heeft wel een naam die lekker bekt, daarnaast kan hij wel iets van steun gebruiken. De geruchten gaan namelijk dat Ajax bezig is om hem weer te slijten aan Arsenal. Mijn advies is: wacht hier nog even mee. Sanogo is namelijk een cultheld in spe. Culthelden worden meestal geboren uit sarcasme, als ze door de ondergrens van het niveau zakken, maar dit compenseren door een flinke portie werklust of opvallende capriolen. Hoe vet zou het zijn wanneer Sanogo - al dan niet onbewust - tijdens de klassieker in de 89e minuut de 2-1 achter Vermeer werkt? Sanogo past prima thuis in het rijtje Gabrich, Akachar en aanwaaikoreaan Hyun-Jun Suk.

Ik vraag me af of Ajax ├╝berhaupt nog van plan is iets op de transfermarkt te gaan doen, de tijd begint nu wel een beetje te dringen voor een extra spits achter Milik en Sanogo. Waarschijnlijk komt Overmars op de proppen met een middenvelder. Die dan weer verkeerd gebruikt gaat worden. Marc Overmars op de transfermarkt is als een doorsnee man in de supermarkt, hij komt met van alles thuis, behalve met de dingen die op het lijstje staan.

Dat het bestuur van Ajax wel degelijk over bekwame acties beschikt, is te merken aan het aanbod dat zij deden aan de supporters van Heracles. Op de verjaardag van vak410 zullen er vier handjes vol supporters van Heracles Almelo plaatsnemen in de ArenA. Niet in het uitvak, zoals gebruikelijk, maar in een skybox. Compleet verzorgd door Ajax met bier en bitterballen. Mooi om op social media dan te lezen dat er supporters van Heracles zijn die balen dat ze geen kaartje hebben gehaald voor deze wedstrijd. Dan kun je toch zien dat niet alle wijze mensen uit het Oosten komen, want wanneer er dus meer supporters van Heracles van plan waren geweest om de wedstrijd te bezoeken, dan waren ze door Ajax niet in een skybox gezet, maar in het uitvak. Zoals gebruikelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten