dinsdag 14 juni 2016

Suske & Wiske en de plakkende Pinkpopponcho's

“Hello Pienkpop, we kaan ur ain faistje von maken.” Het waren de inmiddels legendarische woorden die niemand minder dan Sir Paul McCartney sprak aan het begin van zijn optreden op Pinkpop 2016. En Sir Paul McCartney kunnen we allemaal kennen van? Juist, The Beatles, een niet onaardig bandje uit het altijd bruisende Liverpool. Voordat we mochten genieten van zo’n beetje alle Beatles klassiekers, moesten wij  het publiek  zich eerst nog even door duizend en één regenbuien zien te worstelen.


En dat is een drama. Want regen houdt op festivals in: modder, plassen en dus vooral veel natte voeten. Ja, je zou kunnen kiezen voor fatsoenlijke waterdichte schoenen of regenlaarzen. Maar dat zijn dan van die dingen waar ik pas over na ga denken op het moment dat mijn sokken zitten te watertrappelen om mijn voeten. Regen maakt ook meteen een einde aan hetgeen wat festivals stiekem het allerleukste maakt: languit liggend op het gras, omringd door muziek en bier. Maar het meest vreselijke aan regen op festivals is toch wel: De poncho. Het huwelijk tussen de poncho en mij is op zijn zachts gezegd verschrikkelijk te noemen. Eigenlijk is het helemaal geen huwelijk, want ik kan me niet herinneren dat ik ooit volmondig ‘Ja, ik wil’ tegen deze opgewaardeerde ex vuilniszakken heb gezegd.


Ze houden je nooit helemaal droog, en als de regen weer gestopt is, breekt je het zweet binnen no-time uit en lijk je ineens een lopende broeikas. Vervolgens trek je het stuk ongeluk weer uit, probeert het in net zo’n klein pakketje te vouwen als je het in de oorspronkelijke staat aantrof, maar komt tot de conclusie dat de enige fatsoenlijke mogelijkheid gewoon in elkaar proppen is. Als je de plastic vijand goed en wel in je kontzak hebt opgeborgen en weer probeert deel te nemen aan het hele festival gebeuren, is de kans vrij groot dat de regen inmiddels weer met bakken uit de lucht komt zetten. Je pakt dus het opgehoopte stukje plastic weer uit je kontzak, komt na het aantrekken tot de conclusie dat je hem verkeerd om aan hebt en nu dus ook je bovenlichaam nat is, daarnaast blijkt Aziatisch plastic niet zo heel sterk en is je supersonische poncho ineens uitgerust met maar liefst drie extra ventilatiegaten. Daarom mensen, neem altijd minstens zeventien voorverpakte poncho’s mee naar een festival. Of zorg dat jezelf van tevoren even van top
tot teen inspuit met dat waterafstotende goedje wat ze je bij elke schoenenwinkel proberen aan te smeren.


Is regen op festivals dan altijd alleen maar volkomen kut? Welnee, als je maar lang genoeg in de regen blijft staan met een halfvol bekertje bier, vult het zich vanzelf weer bij.Geen opmerkingen:

Een reactie posten