donderdag 3 september 2015

Transfernieuws uit het kalifaat

Na Memphis Depay - Manchester United, is er opnieuw een Nederlander vertrokken naar een buitenlandse grootmacht. Een zesentwintigjarige sergeant van de Koninklijke luchtmacht heeft zich aangesloten bij terreurbeweging IS. Alhoewel er geen mededelingen zijn gedaan over de transfersom, noemde Minister Rutte vandaag de overstap “behoorlijk wrang”, hetgeen kan betekenen dat de persoon in kwestie in bezit was van een aflopend contract. Ook is er weinig bekend over het spelersprofiel van deze jongeman. Naar verluidt wordt hij geroemd om zijn dodelijke schoten van afstand en schijnt hij een echte afmaker binnen het zestienmetergebied te zijn.

Op het moment van schrijven is het niet bekend wat IS met hun nieuwbakken selectiespeler van plan is, mogelijk volgt er een verhuurperiode aan een kleinere organisatie. “Dat klopt, wij verhuren wel vaker onze aanwinsten een x aantal maanden uit aan wat kleinere netwerken, zodat ze een beetje kunnen wennen. Inmiddels heeft een bevriende familie uit de Limburgse onderwereld al geïnformeerd naar de mogelijkheden, alsmede enkele motorbende’s uit Duitsland en Oostenrijk”. Aldus de persvoorlichter van IS.

Wat de consequenties van deze overstap voor een eventuele oproep voor Oranje betekenen, wilde de KNVB ons niet vertellen. “Al acht ik de kans dat hij dankzij IS in het Oranje op tv verschijnt, een stuk groter is dan bij ons”, sprak de verbouwereerde nieuwbakken bondscoach Danny Blind.

Volgens zaakwaarnemer Mino Raiola is de overstap een logische: “Mijn cliënt wil graag op het hoogste niveau acteren, wij zijn erg blij dat hij bij IS die kans krijgt”.

Niet bekend is of IS de Nederlander heeft ingeschreven voor de Champions League.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten