donderdag 29 september 2016

Mike Verweij wil op het bovenbeen van Gudelj

U verwacht het misschien niet, maar ik ben geblokkeerd op Twitter. Door Mike Verweij. U weet wel, de Ajax watcher namens de krant van wakker Nederland. Dit is ook precies hoe Mike in elkaar steekt, hij kan niet tegen kritiek. Alles wat een mening heeft die haaks staat op zijn bevindingen, wordt ruchtzichloos geblokkeerd. Want aan mensen die de mening van de almachtige Verweij in twijfel trekken, heeft deze journalist een broertje dood. Als een ridder op zijn Twitterende paard trekt hij ten strijde tegen alles wat het niet met hem eens is, om vervolgens deze figuren voor eens en altijd uit zijn leven te verbannen.

Deze week konden we in de krant een verhaal over Peter Bosz lezen waar het zuur werkelijk van af droop. Je zou denken dat na de twee overwinningen op Willem2 & PEC Zwolle met de cijfers 10 voor en 1 tegen er ogenschijnlijk geen vuiltje aan de lucht is. Verkeerd gedacht, de informatiebronnen van Mike zijn door hun matige prestaties buiten de boot gevallen, iets wat voor Mike een reden is om Peter Bosz even door de gehaktmolen te halen. Want zo werkt het blijkbaar bij Mike, Mike houdt niet van mooi voetbal. Nee, Mike wil dat zijn twee vriendjes binnen de Ajax selectie hem van informatie blijven voorzien en hemelt ze daarom telkens op in zijn verhaaltjes voor de krant.

Mike is een plaaggeest, die bommetjes onder zaken legt die hem niet aanstaan. Probleem van Mike is alleen dat hij een slechte plaaggeest is. Zijn woorden spugen geen vuur, maar confetti. Hij hoopt binnen Ajax schade aan te richten, maar hij veroorzaakt alleen lachsalvo’s en ergernissen. Het valt meteen op dat de stukjes van Mike over een Ajax onder Frank de Boer positief waren, maar dat het prima voetbal van de laatste twee wedstrijden onder Peter Bosz ineens voor geen kant zou deugen. Zogenaamd dan hè. Want eigenlijk probeert Mike op deze manier zijn twee oogappeltjes weer in de basis te schrijven. En stiekem verdenk ik Mike er van dat hij tatoeage technisch aast op het enige stukje vrije bovenbeen van Gudelj.

Gelukkig hebben we met Bosz een trainer die zich niet zo heel veel aantrekt van dit soort praktijken. Bosz trekt zijn eigen lijn, daar kun je het mee eens zijn of niet, maar hij zwicht niet voor journalisten. Gelukkig maar, we moeten er toch ook niet aan gaan denken dat Mike Verweij indirect de opstelling van Ajax zou kunnen bepalen. Dat doet Peter Bosz, en die wint momenteel. En een winnende trainer, heeft altijd gelijk.

Peter Bosz      1
Mike Verweij 0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten